Analyses

Wij werken samen met twee erkende laboratoria die de analyses uitvoeren.

  • Microbiologisch, chemisch en natuurkunde analyses.

Bij zelfcontroles worden voornamelijk microbiologische analyses uitgevoerd. Eén of meerdere monster worden genomen van de “risoco” voedingsmiddelen bij bereiding of verbruiksklaar. Binnen uw activiteit is het belangrijk een microbiologisch veilig voedingsmiddel af te leveren aan de verbruiker. Volgens de aanbevelingen van de FAVV zoeken we naar eventuele aanwezige kiemen die verband houden met het vervaardigd produkt.

Wij kunnen ook op microbiologische gebied:

  • Opsporen van ongewone kiemen
  • Opsporen van ontwikkeling van kiemen in bijzondere omstandigheden
  • Studies van verouderingsprocessen

Op vraag kunnen we ook geregelde fysisch-chemische analyses laten uitvoeren voor het opstellen van een samenstelling, een onderzoek of ten gevolge van een klacht.

  • – Eiwitten, lipiden, koolhydraten, spoorelementen, vitaminen…
  • – Pesticiden, insecticide…

De analyses hebben een meerprijs en worden uitzonderlijk uitgevoerd op vraag  en in overleg met de klant.

De analyses worden snel uitgevoerd en de resultaten worden onmiddellijk meegedeeld bij ontvangst. Een gedetailleerd protocole van de analyses met alle informatie betreffende het monster (lotnr, UVD…),de opnemingsvoorwaarden, de in overweging te nemen wettelijke normen en onze besluiten -in de vorm van kleurcodes, overzichtelijk en gemakkelijk te interpreteren – worden overgemaakt per mail en per post. Bij slechte resultaten met verplichte meldingsplicht bij FAVV kunnen wij deze taak waarnemen.

Om de betropuwbaarheid van de resultaten te waarborgen zijn er strenge interne zelfcontroles bij het nemen, de opslag en het vervoer van de monsters.

 

Be Sociable, Share!